Antrist Advies verbindt zich aan Active Ageing Nederland

Antrist Advies verbindt zich aan Active Ageing Nederland

Antrist Advies heeft zich aangesloten bij Active Ageing Nederland. Het adviesbureau, dat een netwerk vertegenwoordigt van ruim tachtig bedrijven, wil met zijn vastgoedspecialisten werk maken van een nieuw woonconcept voor 50-plussers: de vitaliteitswoning. De vitaliteitswoning kan een villa zijn, een hofjeswoning of een appartement. Onderaan dit bericht vindt u er een korte video over. Daarnaast zijn er concepten in ontwikkeling voor innovatieve hotels en eHealth living labs.

Antrist Advies concepten zijn enerzijds gebaseerd op wensen en behoeftes van 55-plussers, anderzijds op beleidsrichtlijnen over langer thuis wonen en mogelijke invullingen van dat beleid vanuit industrie en kennisinstellingen.

In Nederland ontstaan steeds meer alternatieven voor zelfstandig thuis wonen en het wonen in een zorginstelling. Door het beleid van langer thuis wonen, krijgen nieuwe woonvormen een impuls en neemt de behoefte aan een andere invulling van wonen en zorg toe. Voorbeelden van woonvormen zijn onder meer woningen in een woon-zorgcomplex, een serviceflat, een aanleunwoning, een levensloopbestendige woning, een Kangoeroewoning, een mantelzorgwoning of een hofjeswoning.

In het ontwerp van de vitaliteitswoning wordt rekening gehouden met de nieuwste technologische en digitale mogelijkheden en met het variabel aanbieden van zorg. Het ontwerp wordt aangeboden aan investeerders die de realisatie mogelijk gaan maken. Antrist Advies, dat is gevestigd in Waalre (Noord-Brabant), is al met diverse gemeenten in gesprek over locaties waar de eerste vitaliteitswoningen kunnen worden gerealiseerd.

 

website: Netcreators