Huisvesting

Communicatie & informatieHet huisvestingsbeleid voor ouderen zal zich de komende tijd blijven wijzigen. Niet alleen willen ouderen steeds meer zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar ook komen er steeds meer ouderen, o.a. vanwege de langere levensduur. Immers, omstreeks 2020 bestaat ongeveer de helft van het aantal huishoudens uit huishoudens van mensen boven de 55 jaar. Om aan de toenemende vraag te voldoen moeten er tot 2021 jaarlijks 44.000 nieuwe seniorenwoningen bijkomen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen ervoor om hun bestaande woning aan te passen, zodat zij langer op de huidige plek kunnen blijven wonen.

Bij de huisvesting voor ouderen spelen beschikbaarheid, betaalbaarheid en toegankelijkheid een grote rol. Daarnaast mogen een integrale aanpak van de woonomgeving en een goede woningtoewijzing natuurlijk niet worden vergeten. Een doel hierbij is een omgeving te creëren waar ouderen zich goed voelen gekoppeld aan duurzaam zorgvastgoed.

Actueel

Ouderen overwegen vaker een verhuizing

Ouderen overwegen vaker een verhuizing

Ouderen dachten in 2015 vaker over een verhuizing na dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit recent onderzoek van het CBS op basis van het WoonOnderzoek Nederland (WoON).

Aanbieding

Nooit te oud om te leren

Terugblik op ons najaarscongres

Partner aan het woord

“Wij willen graag voorop lopen in de kopgroep”

We constateren dat het beleid over de senioren nog steeds naar achter wordt geschoven. Er heerst een gedachte van “we hebben nog tijd genoeg”. Wij vinden dat dit anders moet en willen graag voorop lopen in de kopgroep. Om die reden hebben wij heel erg enthousiast besloten om ons aan te sluiten bij Active Ageing Nederland.

Henk Planting

Directeur, Planhus

Columns

Slijtage

Slijtage

In haar nieuwe column voor Active Ageing Nederland gaat Marijke Hopman-Rock in op de relatie tussen voldoende beweging en chronische pijn door artrose.

Over blinde vlekken en slakken

Over blinde vlekken en slakken

In het zorgcentrum van mijn tante van 90 jaar staat een elektrische duo-fiets. Een prachtig ding waarop we samen geregeld tochtjes maken van ongeveer 20 kilometer.

website: Netcreators