Symposium ‘Lokale seniorenbehoefte in beeld’

Active Ageing Nederland organiseert begin oktober de Werkconferentie Seniorvriendelijke Gemeenten. De deelnemers krijgen te maken met een interactief programma, prominente sprekers en praktijkgerichte workshops onder leiding van seniorenexperts.

Na de gemeenteraadsverkiezingen hebben veel bestuurders in hun collegeprogramma’s vastgelegd dat meer aandacht moet worden besteed aan senioren(beleid). De woorden staat op papier, nu nog de daden. Veel beleidsambtenaren zitten in de spagaat; hoe vertalen we de ambities ten aanzien van de senioren naar de praktijk? De werkconferentie kan helpen om nieuw (senioren) beleid gestalte te geven.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de Werkconferentie Seniorvriendelijke Gemeenten.

Voorgaande evenementen

November 2015: Nooit te oud om te leren

November 2015: Nooit te oud om te leren

De avondspits was al lang achter de rug, toen de laatste congresgangers huiswaarts keerden. Het najaarscongres van Active Ageing Nederland hield de bezoekers lange tijd in zijn greep.

Juli 2015: De vitale vergrijzing

Juli 2015: De vitale vergrijzing

Buiten liep de temperatuur op naar 36 graden Celsius, binnen hielden ruim 200 professionals het hoofd koel tijdens de vierde editie van het Nationaal Congres Active Ageing.

Juni 2014: Congres Vitale Senioren

Juni 2014: Congres Vitale Senioren

Meer dan 240 professionals op het gebied van active ageing waren op maandag 23 juni aanwezig op het zonovergoten tennispark van BLTV Breda.

December 2013: Kenniscongres Papendal

December 2013: Kenniscongres Papendal

Tijdens het kenniscongres ‘Samen Sterk voor senioren’ stond Congrescentrum Papendal even helemaal in het teken van gezond en zelfstandig oud worden.

Juli 2013: Netwerksessie Ede

Juli 2013: Netwerksessie Ede

De eerste netwerksessie van het project Seniorvriendelijke Gemeenten vond op maandag 8 juli 2013 plaats in bioscoop- en congresaccommodatie CineMec in Ede.

April 2013: Nationaal Congres Active Ageing

April 2013: Nationaal Congres Active Ageing

Met meer dan 400 bezoekers, interessante sprekers, workshops en sportieve intermezzo’s was de eerste editie van het Nationaal Congres Active Ageing een geslaagde bijeenkomst.

Test uw gemeente

Test uw gemeente

Hoe seniorvriendelijk is uw gemeente?

Onze missie

Active Ageing Nederland wil het leven van senioren aangenamer maken, zodat zij gezond en zelfstandig oud(er) kunnen worden. Om dit te bereiken bieden we een online en offline een kennis- een ontmoetingsplatform aan voor professionals die zich op senioren richten. Binnen het platform is samenwerking een sleutelbegrip. Het platform richt zich onder meer op het uitwisselen van kennis en ervaring, het ontwikkelen van nieuwe producten & diensten en het bij elkaar brengen van partijen (on line en off line) die met active ageing bezig zijn. Het platform is bedoeld voor overheden, kennisinstellingen, bedrijven en andere organisaties. Samen zijn we in staat om ervoor te zorgen dat senioren de regie over hun leven in eigen hand houden.

website: Netcreators