Even voorstellen: Hein Vergeer

Hein Vergeer

 

Hein Vergeer, die tijdens in zijn sportloopbaan twee keer de wereldtitel en twee keer de Europese titel allround schaatsen won, is onlangs ambassadeur van Active Ageing Nederland geworden. “Omdat dit concept het verschil kan maken”, aldus Vergeer. “Juist door met een groot aantal partijen samen te werken kan daadwerkelijk een positieve impuls worden gegeven aan gezond en zelfstandig ouder worden.”

Wat betekent Active Ageing voor u persoonlijk?
“Ik ben eigenaar van een adviesbureau dat zich bezighoudt met projecten die een bijdrage leveren aan het levensplezier en gemak. Ik maak me al heel lang sterk voor voldoende beweging en gezonde voeding.”

 Wat spreekt u aan in Active Ageing Nederland?
“Gemeenten kunnen met hun seniorenbeleid een belangrijke bijdrage leveren aan gezond ouder worden. Eigenlijk zou elke gemeente aan het project moeten deelnemen. Het mag niet zo zijn de dat de ene gemeente veel beter voor haar senioren zorgt dan de andere gemeente.”

Hoe ziet u Active Ageing in zijn meest ideale vorm voor zich?
“Active Ageing Nederland belicht allerlei thema’s die betrekking hebben op de woon- en leefomgeving van senioren. Veel gemeenten kijken via verschillende afdelingen en verschillende ambtenaren naar deze thema’s. Het zou mooi zijn als de thema’s meer in onderlinge samenhang worden behandeld. Door samenwerking kunnen processen sneller en effectiever verlopen. Het is mooi om te zien dat overheden, kennisinstellingen en bedrijven via Active Ageing Nederland meer gaan samenwerken.”

En hoe ziet u de toekomst van het project Seniorvriendelijke Gemeenten?
“Ik denk dat veel gemeenten aan het project gaan deelnemen. Op die manier krijgt het seniorenbeleid op heel veel plekken een impuls.”

website: Netcreators