Fortified Food

Naam contactpersoon: Flip Houtman
Website: www.fortifiedfood.nl
Telefoonnummer: 0620135435
Mailadres: f.houtman@fortifiedfoodcoatings.com
LinkedIn: Flip Houtman
Twitter: @fortifiedfood

Flip Houtman

Chief Operating Officer, Fortified Food

Profiel

Kunt u kort wat vertellen over uw organisatie en hoe u met uw organisatie een bijdrage levert aan de kwaliteit van het leven van ouderen?
Fortified Food is een innovatief bedrijf in de markt van voeding en gezondheid. In 2013 is Diederik Bruins, oprichter en CEO van Fortified Food Coatings, gestart met het ontwikkelen van kant-en-klare maaltijden verrijkt met “een laagje gezondheid” bestaand uit extra eiwitten, vitaminen en mineralen. Hij gebruikt hiervoor een hightech toepassing van een traditionele culinaire techniek, door een dun laagje gelatine aan te brengen op de maaltijden. Bij het opwarmen smelt dit laagje en blijven de vitaminen en mineralen in de maaltijd achter. De Fortified maaltijden zijn bedoeld voor iedereen die niet wil of kan koken en toch wil genieten van heerlijk en gezond eten. Zoals ouderen, maar in de toekomst zullen de maaltijden ook specifieker zijn voor andere doelgroepen zoals sporters.

De nutriënten die we op dit moment toevoegen zijn speciaal afgestemd op de behoefte van ouderen. Vitamine D helpt om de risico’s van vallen te verminderen en vallen is een risicofactor voor botbreuken. Collageen peptiden zijn goed verteerbaar, hebben hoge biologische beschikbaarheid en bestaan uit een unieke combinatie van 16 aminozuren. De collageen peptiden spelen een belangrijke rol bij het vormen van sterke botten, soepele gewrichten en het tegengaan van verlies van spiermassa. Calcium zorgt voor het behoud van sterke tanden, botten en soepele spieren. En calcium activeert de natuurlijke energie in het lichaam. Alles bij elkaar levert dit een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het leven.

Waarom heeft u besloten deel te nemen aan Active Ageing Nederland?
Active Ageing Nederland is voor ons een belangrijk platform om in contact te komen met partijen die zich inzetten voor vitaal oud worden. Wij willen graag gebruik maken van het netwerk en dit samen met Active Ageing Nederland verder uitbouwen.

Wat verwacht u toe te kunnen voegen aan Active Ageing Nederland?
Wij kunnen onze kennis van voeding en verrijkte maaltijden inbrengen. Tevens hebben wij drie co-innovatie partners, DSM Nutritional Products, Rousselot en Bunzl, die wij kunnen betrekken bij diverse onderwerpen.

Wat verwacht u dat Active Ageing Nederland aan uw organisatie toe kan voegen?
Nieuwe contacten, gezamenlijke projecten opzetten, een platform voor communicatie.

Waar denkt u dat we over een jaar staan met Active Ageing Nederland?
Wij zullen over een jaar onze naam gevestigd hebben als innovatieve partner voor verrijkte voeding en het thema Voeding en Gezondheid. Daarna maken wij de stap naar gepersonaliseerde voeding. De betrokkenen bij Active Ageing Nederland lopen voorop in het ontwikkelen van deze markt en zullen hier zeker een belangrijke bijdrage aan leveren.

Aanbieding

Word partner

En profiteer van de vele voordelen

Verstand van zaken

“We zochten een partner in Nederland met verstand van zaken, die dezelfde missie heeft als wij. In België is Zembro reeds bekend, maar onze introductie naar de Nederlandse markt staat nog in de kinderschoenen. We hopen dat we ook Nederlandse senioren en hun familie gemoedsrust kunnen brengen, zodat senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.” Koen Delaet

Business Creator, Zembro

Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Vul hieronder uw gegevens in en blijf op de hoogte van alle evenementen en ontwikkelingen op het gebied van Active Aging!
* = verplicht veld
website: Netcreators