Gemeente Almere

Naam contactpersoon: Rosita Mertens
Website: www.almere.nl en www.senior-live.nl
Telefoonnummer: 036-5277949 en 06-52783749
Mailadres: rmmertens@almere.nl

Rosita Mertens

Gemeente Almere

 Profiel

Hoe levert Gemeente Almere een bijdrage aan kwaliteit van leven bij ouderen?
Gemeente Almere ontwikkelt samen met partners op meerdere vlakken activiteiten gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. Dat gebeurt op de domeinen wonen, welzijn en zorg.

Waarom doet Gemeente Almere mee aan Active Ageing Nederland?
Het is belangrijk dat er een landelijk netwerk bestaat waar ideeën gedeeld worden rond het welzijn van ouderen in Nederland. We zijn namelijk hard toe aan betaalbare en kwalitatief goede oplossingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Wat verwacht u toe te kunnen voegen aan Active Ageing Nederland?
In Almere lopen meerdere projecten met betrekking op het welzijn van ouderen. Daar wordt veel geleerd en Almere deelt graag de opgedane kennis met anderen.

Wat verwacht u dat Active Ageing Nederland aan uw organisatie toe kan voegen?
Zoals in de meeste gemeenten heeft Almere haar eigen context die vraagt om specifieke oplossingen. Er zijn echter altijd goede ideeën en inspiratie te vinden in een dergelijk breder netwerk. Ook inhoudelijke samenwerking rond ontwikkeling van diensten en producten gericht op deze brede groep is iets waar Almere op gespitst zal zijn.

Waar denkt u dat we over een jaar staan met Active Ageing Nederland?
Dat hangt erg af van het animo bij een grotere groep gemeenten, organisaties en bedrijven om zich daadwerkelijk te verbinden aan een aantal gedeelde doelstellingen.

Aanbieding

Word partner

En profiteer van de vele voordelen

Een extra energie

“Wij zijn partner van Active Ageing Nederland omdat deze beweging voor ons een bevestiging is voor hetgeen waar we eigenlijk al heel lang mee bezig zijn. Daarnaast is het ook een extra slinger, een extra stuk energie om er verder mee te gaan. Wij willen dat ‘s-Hertogenbosch een stad wordt waar het gewoon leuk wonen, werken en recreëren is en dat geldt niet alleen voor jongen mensen, maar zeker ook voor senioren. Die positie willen we behouden en verder uitbouwen.”

Corniel Groenen

Afdelingshoofd Sport & Recreatie, Gemeente 's-Hertogenbosch

website: Netcreators