Goeree-Overflakkee

Naam contactpersoonen: Josette van Loon
Website: www.goeree-overflakkee.nl
Telefoonnummer: (0187) 475612
Mailadres: j.vanloon@goeree-overflakkee.nl

Josette van Loon

Goeree-Overflakkee

Profiel

Hoe levert Gemeente Goeree-Overflakkee een bijdrage aan kwaliteit van leven bij ouderen?
De gemeente Goeree-Overflakkee is verantwoordelijk voor het welzijn van de senioren inwoners van Goeree-Overflakkee. Middels ons beleid en de bijbehorende voorzieningen leveren wij een (indirecte) bijdrage aan de kwaliteit van het leven van ouderen. Josette van Loon is beleidsadviseur Maatschappelijke Zaken bij de gemeente.

De gemeente Goeree-Overflakkee bestaat sinds 1 januari 2013 en is voortgekomen uit de herindeling van de vier voormalige gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee. De herindeling tot de gemeente Goeree-Overflakkee is een mooie gelegenheid om het seniorenbeleid van de vier voormalige gemeenten onder de loep te nemen en te harmoniseren tot nieuw beleid. Hierbij streeft de gemeente er naar een seniorvriendelijke gemeente te zijn.

Waarom doet Gemeente Goeree-Overflakkee mee aan Active Ageing Nederland?
Met de harmonisatie tot nieuw seniorenbeleid heeft de gemeente behoefte aan inspiratie, succesverhalen en nieuwe inzichten om het seniorenbeleid opnieuw vorm te geven. Het project biedt daar, met zijn netwerkfunctie en “etalage” alle mogelijkheden toe.

Wat verwacht u toe te kunnen voegen aan Active Ageing Nederland?
Het blijft van belang in ogenschouw te houden voor wie we het doen: onze senioren. Dit inzicht kunnen wij, vanuit een plattelandsgemeente, meegeven.

Wat verwacht u dat Active Ageing Nederland aan uw organisatie toe kan voegen?
Het geeft ons de inspiratie, key succesfactoren, inzichten en kennis die wij kunnen gebruiken om ons seniorenbeleid niet alleen te harmoniseren, maar tegelijkertijd de slag te maken naar een (nóg) seniorvriendelijkere gemeente.

Waar denkt u dat we over een jaar staan met Active Ageing Nederland?
Ik verwacht dat er dan een mooi netwerk aan diverse partijen actief bezig is om (innovatieve) programmalijnen op te zetten om active ageing meer en meer gestalte te geven binnen onze samenleving.

Aanbieding

 

Word partner

En profiteer van de vele voordelen

 

Een extra energie

 

“Wij zijn partner van Active Ageing Nederland omdat deze beweging voor ons een bevestiging is voor hetgeen waar we eigenlijk al heel lang mee bezig zijn. Daarnaast is het ook een extra slinger, een extra stuk energie om er verder mee te gaan. Wij willen dat ‘s-Hertogenbosch een stad wordt waar het gewoon leuk wonen, werken en recreëren is en dat geldt niet alleen voor jongen mensen, maar zeker ook voor senioren. Die positie willen we behouden en verder uitbouwen.”

 

Corniel Groenen

Afdelingshoofd Sport & Recreatie, Gemeente 's-Hertogenbosch

website: Netcreators