Goes

Naam contactpersoon: Pieter Paardekooper
Website: www.goes.nl
Telefoonnummer: 06-12307532
Mailadres: p.paardekooper@goes.nl
LinkedIn: Pieter Paardekooper

Pieter Paardekoper

Gemeente Goes

Profiel

Hoe levert gemeente Goes een bijdrage aan kwaliteit van leven bij ouderen?
De gemeente Goes is een middelgrote, vergrijzende gemeente waar veel senioren wonen. We beschikken in onze wijken en dorpen over veel voorzieningen, sport- en beweegactiviteiten, ontmoeting, onderlinge cohesie. Onze burgers vinden zelf dat deze beter kunnen worden benut en willen hier ook mee aan de slag. Als gemeente zullen we dat faciliteren.

Waarom doet gemeente Goes mee aan Active Ageing Nederland?
We bereiden ons en onze senioren voor op de transformatie van het sociale domein. We zijn op zoek naar een platform buiten onze eigen regio om inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen. Seniorvriendelijke Gemeenten sprak ons aan vanwege de positieve insteek vanuit gezondheid en vitaliteit.

Wat verwacht u toe te kunnen voegen aan Active Ageing Nederland?
In Goes zijn we volop bezig met het ‘seniorvriendelijker’ maken van de gemeente. De komende tijd gaat er een aantal projecten op dit terrein van start en worden bestaande projecten doorontwikkeld. We verwachten onze ervaring in te kunnen brengen en anderen te kunnen inspireren.

Wat verwacht u dat Active Ageing Nederland aan uw organisatie toe kan voegen?
Door uitwisseling van ideeën en projecten en een creatieve omgeving verwachten wij dat Seniorvriendelijke Gemeenten onze eigen aanpak kan versterken. Daarnaast kunnen we wellicht samen optrekken in vernieuwende ideeën en projecten.

Waar denkt u dat we over een jaar staan met Active Ageing Nederland?
Ik hoop dat we de tijd hebben genomen om onze voornemens waar te maken en dat de eerste gezamenlijke initiatieven zijn gestart. Daarnaast hoop ik dat meer organisaties ons hebben weten te vinden.

 

Aanbieding

Word partner

En profiteer van de vele voordelen

Een extra energie

“Wij zijn partner van Active Ageing Nederland omdat deze beweging voor ons een bevestiging is voor hetgeen waar we eigenlijk al heel lang mee bezig zijn. Daarnaast is het ook een extra slinger, een extra stuk energie om er verder mee te gaan. Wij willen dat ‘s-Hertogenbosch een stad wordt waar het gewoon leuk wonen, werken en recreëren is en dat geldt niet alleen voor jongen mensen, maar zeker ook voor senioren. Die positie willen we behouden en verder uitbouwen.”

Corniel Groenen

Afdelingshoofd Sport & Recreatie, Gemeente 's-Hertogenbosch

website: Netcreators