‘s-Hertogenbosch

Naam contactpersonen: Corniel Groenen en Maaike Schneider
Website: www.s-hertogenbosch.nl en www.s-port.nl en www.50plusbeweegt.nl
Telefoonnummer: 073 615 9777
Mailadres: C.Groenen@s-hertogenbosch.nl en M.Schneider@s-hertogenbosch.nl
LinkedIn: nl.linkedin.com/pub/corniel-groenen/14/431/a96
Twitter: twitter.com/cornielgroenen

Corniel Groenen en Maaike Schneider

Gemeente 's-Hertogenbosch

Profiel

Hoe levert ’s Hertogenbosch een bijdrage aan kwaliteit van leven bij ouderen?
De gemeente ’s-Hertogenbosch wil zoveel mogelijk samen met vele partners in de stad een sport- en beweegaanbod creëren voor alle ouderen uit ’s-Hertogenbosch. Daarvoor hebben een platform ontwikkelt onder de naam ‘S-PORT. ’S-PORT is een lokaal communicatieplatform van waaruit maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en andere partijen samen het lekker bewegen dicht in de buurt, laagdrempelig en voor een ieder wat wils stimuleert.

Zo dragen we samen op alle mogelijke manieren de boodschap uit dat bewegen belangrijk, gezond en gezellig is en dat een enorm positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven.

Waarom doet Gemeente ’s Hertogenbosch mee aan Active Ageing Nederland?
In onze gemeente zijn we heel actief op het gebied van sport en bewegen voor senioren. Wij willen onze ervaringen graag delen en ook van de ervaringen van anderen leren. Dat is goed voor eenieder die bezig is met het stimuleren van gezonde en actieve leefstijl onder senioren. Ook is Seniorvriendelijke Gemeenten een mooi platform om deze boodschap nog breder uit te dragen.

Wat verwacht u toe te kunnen voegen aan Active Ageing Nederland?
Het delen onze eigen kennis en ervaring met anderen in de verwachting dat ook zij hun kennis en ervaringen met ons willen delen.

Wat verwacht u dat Active Ageing Nederland aan uw organisatie toe kan voegen?
Deskundigheidsbevordering, kennisdeling, ervaring uitwisseling en ontmoeting. Kortom een platform dat leidt tot de inspiratie en energie om een stap verder te gaan in het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl onder senioren.

Waar denkt u dat we over een jaar staan met Active Ageing Nederland?
We spreken de verwachting uit dat veel gemeenten zich spontaan hebben aangesloten. Dat er een structuur ontstaan is waarin gemeenten van elkaar leren en elkaar stimuleren om samen een extra inspanning te plegen om seniorvriendelijk te zijn.

Aanbieding

 

Word partner

En profiteer van de vele voordelen

 

Een extra energie

“Wij zijn partner van Active Ageing Nederland omdat deze beweging voor ons een bevestiging is voor hetgeen waar we eigenlijk al heel lang mee bezig zijn. Daarnaast is het ook een extra slinger, een extra stuk energie om er verder mee te gaan. Wij willen dat ‘s-Hertogenbosch een stad wordt waar het gewoon leuk wonen, werken en recreëren is en dat geldt niet alleen voor jongen mensen, maar zeker ook voor senioren. Die positie willen we behouden en verder uitbouwen.”

Corniel Groenen

Afdelingshoofd Sport & Recreatie, Gemeente 's-Hertogenbosch

website: Netcreators